joi, 8 aprilie 2010

Ăia mor de foame

Propoziţia asta este foarte des întâlnită, dar de cele mai multe ori formulată diferit. Unii mai adaugă faptul că până şi câinii la noi mănâncă mai bine decât "ăia", alţii clarifică propoziția adăugând "ăia din Africa". Ieri seară am avut o mică discuţie cu mama (care bineînţeles s-a transformat într-o ceartă ar zice unii judecând după tonul pe care îl are mama când e contrazisă) în privinţa acestei afirmaţii.

Nu pot spune că mă doare-n dos de ei. Dar nici nu obsedez lumea cu asta. Şi mama, am observat, este cam obsedată de ideea că ăia mor şi noi râdem. Eu nu am râs vreodată de ei, şi nici nu cred că sunt prea mulţi care o fac. Majoritatea nici nu se gândesc la ei.

Dar, de fapt, cine sunt ei?

Ei, vă spun eu, sunt toţi cei care mor de foame. Nu ne referim la o persoană anume. Folosim pronumele doar pentru a da impresia că ştim, că am şi trăit printre ei, că i-am văzut cum cad din picioare că n-au apă. Dar nu. Din pură lipsă de informaţie spunem ei. Ei sunt şi oamenii din Europa care mor de foame. Ei sunt şi cei din Asia care mor de foame. Ei sunt toţi cei care mor de foame, până şi cei care şi-o fac cu mâna lor (greva foamei, spre exemplu).

Mă doare capul de la atâta gândit negativ, poate voi continua altă dată, dacă vreţi puteţi continua voi (xD), şi vreau să trec la alt subiect.

Ieri am cumpărat revista COOLGirl. Mi-am jurat că nu o mai cumpăr după ce mi-au demonstrat câtă prostie poate exista în societate. Ce, mă rog, au făcut de m-au călcat aşa pe nervi? Simplu: le început este o rubrică, cu ce este "in" şi cu ce este "out". Mă uit din curiozitate pe acolo. La început erau chestii chiar interesante, idei frumoase pentru un outfit drăguţ. Dar după ce că şi aşa suntem expuşi la o mulţime de prostii prezentate de proşti, s-au gândit ei ce s-au gândit... ce să fie "in"? Şi aşa au obţinut rezultatul: ESTE "IN" SĂ VEZI AVATAR.

Dacă ar fi fost revista mea şa fi călcat-o în picioare. Pentru numele lui Dumnezeu, este un film! Cum poţi fi catalogat drept "înăuntru" sau "afară" după un rahat de film!? Eu l-am văzut înainte să devină lumea atât de obsedată de el, şi trebuie să recunosc că pe atunci îmi plăcea. Şi aşa, iarăşi, pentru a mia oară, ajung să urăsc un lucru pentru că lumea este obsedată de acel lucru. Nu, cred că adevărul este că sunt obosită. Sunt plictisită de isterie.

Ohh cât negativism.



P.S.: Nu-nţeleg ce are FF-ul de îmi tot subliniază două din trei cuvinte corecte... >.>

1 comentarii:

Anonim spunea...

As dori o colaborare, link exchange, cu blogul tau. Nume 2blackjack Link http2blackjack1.wordpress.com . Astept un msg din partea ta daca esti de acord. Multumec !

Trimiteți un comentariu